torstai 12. marraskuuta 2015

Tylsyys tasoittaa

Finnlinesin laivassa, vihdoin matkalla.

Ajoitus meni alkuunsa hiukkasen pieleen, oli jäänyt sitä ja tätä vielä lähtöpäivän aamulle tehtäväksi. Ja mm. mikroaaltouunimme ei mahtunutkaan asuntoauton vanhaan televisiokaappiin, joten ajoimme vielä isän kautta vaihtamaan meidän mikro hänen sopivampaan, 2 senttiä kapeampaan.
Isäntä unohti myös niin rakkaan muototyynynsä kotisänkyyn, mutta saatiin semmoinenkin lainattua isältä.

Laivarannassa pitikin olla viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä, eikä suositeltuna... No, suora reipas linja ja olimme Vuosaaren satamassa 14.50, kymmenen minuuttia jäikin vielä!

(Muistiinpano itselle seuraavaa kertaa ajatellen: pakkaa laivakassi valmiiksi etukäteen - ei hätäistä tavaroiden keräämistä samalla kun ajetaan laivaan, muista koiranruoka ja kipot vedelle ja ruualle + vesipullo - näiden unohtaminen olisi paha-paha, koska niitä ei täältä löydy rahallakaan, vedenkeitin ja pikakahvia - kun viettää pitkiä aikoja koiran kanssa hytissä, niin kahvi lohduttaa, särkylääkettä - sillä särkevän selän tai pään kanssa ei matka suju sekä kirja - jotain mukavaa romaania kelpaisi lukea, tällä kertaa pikapakkauksessa osui käteen "Sielukas johtaminen" ja sentyyppinen tietokirjallisuus ei matkan alkuun kiinnosta. Ja Finnlinesin etukortti - joka on nyt autossa, jonne ei matkan aikana pääse.)

Illalla käytiin syömässä (liikaa) ravintolassa seisovan pöydän antimia (34€/hlö sisältäen ruokajuomat, meidän tapauksessa punaviiniä monta lasia) ja käveltiin koiran kanssa edestakaisin ulkokantta. Ronja ei kyllä suostu siihen hiekkalaatikkoon varpaitansa laittamaan, joten pissa tuli laatikon ulkopuolelle.
Isäntä kävi saunomassa, hieno pyöreä näköalasauna, sanoi.
Uni vei porukan mennessään jo reilusti ennen kymmentä.

Kaiken lähtöhäslingin ja stressaamisen ja järjestelyiden päälle tämä pitkä laivamatka tuntuu rauhoittavalta. On aikaa vain olla. Ei edes voi muuta kuin olla.
Olla vaan, levätä ja käydä saunassa ja poreammeessa. Miettiä, pysähtyä.
Odottaa. Odottaa laivan kulkevan eteenpäin, määränpääsatamaan, josta seikkailu vasta alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!