keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Avignon 18.11.2015

Siirryimme upeassa paisteessa reippaat parisataa kilsaa pois Lyonista, etelää kohden. Loppujen lopuksi päädyimme Avignoniin, jossa leirintäalue oli päivätauolla.

Koska aikaa respan aukeamiseen oli puolitoista tuntia, näpyttelimme navigaattorin tauluun "lähin Lidl". Ei ollut viisaimpia päätöksiämme, ei.

Meno meni vallan helposti, Lidl löytyi ja laitoimme agrikaatin raksuttamaan viileää ilmaa autoon, kun koira kerran jäi sinne odottelemaan. Oikeesti oli jo niin lämmin keli, että ei viitsinyt jättää Ronjaa läähättämään.

Kauppa oli pienempi ja surkeampi kuin edelliset, mutta kyllä me tarpeelliset löydettiin. Tonkka punaviiniä, pari purkkia maitoa, sikspäkki vettä, pari pakettia jauhelihapihvejä, 3 pakettia cordon bleuta, 3 laatikkoa salaattia, pastaa, perunoita, ja vaikka mitä, jota en edes muista (tankattiin autoa, jottei huomenna tarvii). Kulutus 41€.

Paskat lävähti housuun, kun ajettiin tai oikeammin YRITETTIIN ajaa pois kaupungista. Kaupunki on äärimmäisen vanha ja mielettömän hieno, mutta tehty hevosvankkureille. Tämmöisen pahvilaatikon kanssa, joka on korkee ja levee... Inte kiva, nej.

Yks risteys inan verran pieleen ja sitten seikkailtiin pitkin juuri ja juuri camperin levyisillä kujilla peläten kaarisiltoja ja muita tooosi kauniita kaaripylväitä, joissa alta pääsee vain alle kolmen metrin vekottimet. Ou fucking shit!!!
Hiivimme meijän karavaanin kanssa kujilla, käänny oikealle, pysy vasemmalla, käänny oikealle, käänny vasemmalle jne..... Jopa välillä akka ulos autosta ohjaamaan liikennettä, jotta camperi isännän ohjaimissa pääsi peruuttamaan epätoivoisen ahtaasta välistä pois ja muu liikenne seisoi tai paremminkin jopa peruuttivat ku suomineito komentaa... Ja yhdessä kohtaa poliisi teki noita emännän hommia, eli näytti peruutuspaikkaa ja näytti kuinka pitkälle uskaltaa peruuttaa! 
Sydän syrjällään, kainalot keltaisena hiestä ja rystyset valkoisena.
Mutta jos tuosta päästiin takaisin leirialueelle, niin selviämme vaikka Gibraltarin liikenteestä! (Se on tosin jo kokeiltu 2008 ja aivan kammottava ja pitää hirviöykköspaikkaa. Mutta tämänpäiväinen tuli hyväksi kakkoseksi. Pariisin keskustassa eksyksissä on kolmas, mutta se kokemus on vuodelta 2008)

Ulkoapäin se on lupaava, kaunis...
sisältäkin, varmasti, ellei ole isolla autolla vaan vaikkapa kävellen...
Googlemapsin kuva Avignonin linnakehässäkästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!