sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Paluu halki Euroopan - päivä 4 (6.3.2016)

Keskimäärin karmivaa.

Viime yönä satoi räntälunta vaakatasossa, lämpötila ulkona laski lähelle nollaa ollen aamulla +2. 

Shulzbachtalin saniteettitilat on aivan jees, lämpimät ja siistit, joten kävin kunnon kuumassa suihkussa aamulla (ei pelkkää Enjo-pyyhkeilyä ja pikahuuhdontaa). Sen sijaan maksupuoli on hiukka kovanpuoleinen: maksettiin Camping chequella (16€), mutta lisäksi tuli turistivero 5€ ja 2 tunnin netti 4€. 

Muuten oltiin taas tien päällä jo ennen yhdeksää.
Ja keli on ollut luminen, räntäinen, sateinen, pilvinen, surkea. Etelä-Saksassa lumisohjoa, välissä parempaa vain pahentuakseen lumimössötuiskuksi ylempänä. Onni kuitenkin, että leiripaikalla on tyyntä ja sateetonta, tosin kylmää. Juha sai hankittua (vihdoin) digitaalisen ulko- ja sisälämpömittarin, jota onkin koko reissun ajan etsitty ja se näyttää 8,2 astetta ulkoa. Kaasulämmitys sen sijaan pitää matka-automme sisätilat suloisen parinkymmenen asteen lämmössä.

Olemme siis Hoff Biggenissä Attendornissa Saksassa. Aivan mäen päällä jälleen ylhäisessä yksinäisyydessä komeiden maisemien ja miljoonien pupujusssien ympäröimänä. 
Saapuessa kello näyttää puolta kolmea ja koiran ulkoilutuksen jälkeen menemme alueen toiseen päähän, ehkä kilometrin matkan ravintolaan. Sitä pitää vanhempi rouvashenkilö, joka puhuu hyvin paljon vain ja ainoastaan saksaa, jota me emme ymmärrä piiruakaan. Hän hymyilee myös yhtä paljon ja touhuaa äidillisesti ja ruoka on hyvää, joten wienerschnitzel odottaa! 

Huomenna tarvitsee ajaa karvan alle 500km Travemünden rantaan odottamaan laivamatkaa Suomeen. Laiva lähtee yöllä klo 03:00 ja lastaus aloitettaneen puolenyön tienoilla, tosin camperit viimeisten joukoissa. Niinpä siinä on palaa purtavaksi, että pysymme hereillä... Ei nettiä, ei sähköä (paitti oma agrikaattimme). 
No, kökötys kuitenkin palkitaan: laivassa odottaa sentääs sauna.

Olemme jo kovin lähellä kotia, vaikka monta kertaa on ajateltu kääntyä takaisin Peñíscolaan. Ja seuraavalta reissulta ei tulla näin aikaiseen Suomeen, lumisateiden PITÄÄ olla ohi koko Euroopasta! 
En tosin tiiä pitääkö sitten kohdistaa paluu vasta kesäkuulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!