lauantai 5. maaliskuuta 2016

Paluu halki Euroopan - päivä 2 (4.3.2016)

Ajelua pitkin Ranskaa, jossa huoltoasemilla Wünderbaumien hajukuusien sijasta roikkuu myynnissä nättejä kangaspusseja täytteenään tuoksuvia laventelinkukkia. Ah, ihanaa, ostin mukaan muutaman.

Maisema on komeita edelleen, aivan upeita. Lumihuippuisia vuoria, valtavia peltoja, hevosaitauksia, linnoja ja ränsistyviä linnoituksia, metsää ja maalaistorppia laidunmaineen. Kyliä kirkkoineen, kivitaloineen ja omine puuhineen. On hetkittäin myös rekkaparkkeja ja teollisuusalueita. Jotain käyräsarvisia pukkeja tiellä. Vain Välimeri ja sen rannat on jääneet taakse Montpellierin jälkeen.

Moottoritiemaksut: Narbonnesta Montpellieriin 13,60€ ja Montpellieristä Lyoniin 39,50€.

Iltapäiväksi ehdimme Lyoniin, Camping Indigoon. Pari kylmää olutta jääkaapista huuhdellaksemme matkapölyt kurkusta. Illan himmetessä alkoi vettä sataa taas ja me menimme Ibis-hotellin tunnelmalliseen ravintolaan, jossa takkatuli rätisi ja patongit oli hyllyllä suurissa laatikoissa, herkuttelemaan eilisen 13-v kihlajaispäivän kunniaksi, koira mukana tottakai. Mielettömän hyvät eväät (isännälle pihvi ja emännälle pasta), eikä pahaa ollut jälkkäriksi otetut lämmin suklaakakku ja jäädytetty tryffelijuttu marjahillolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!