lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulunaikaa, joulunviettoa

Camping Edenin suomalaisten keskuudessa on tapana käydä joulusaunassa Peniscola Plaza Suitesin kylpylässä pari päivää ennen joulua. Tänä vuonna mentiin sinne 22.12.2015


Siellä on kaksi suomalaista saunaa, oikein puisen löylykauhan ja kiulun kera. Ja kuuma. Lisäksi on kylmähuone, lepohuone infrapunalla, pari turkkilaista saunaa, poreammeita ja uima-altaat. Monenmoista hoitoakin olisi tarjolla, mutta ne eivät olleet agendassa tällä kertaa.

Toinen jouluinen traditio on puurojuhla. Kimpassa laitetaan riisipuuroa, väskynäsoppaa, joulutorttuja ja kaffetta, katetaan nätisti alueen internethuoneeseen ja syödään, jutellaan, nauretaan ja kuunnellaan suomalaisia joululauluja, jotka tällä kertaa oli rauman murteella sanoitettuja ja laulettuja :)

Kolmas jouluun kuuluva juttu on, että kukin tekee sitä, minkä parhaiten taitaa tai on mahdollisuus. Yksi paistaa kinkkuja, toinen laatikoita, kolmas jotain muuta ja sitten vaihdellaan niin, että jokaisen joulupöytä on runsas ja suomalainen. Tähän hommaan me ei osallistuttu, sillä meillä ei ollut mitään vaihturiksi ja lähdimme muutenkin joulunviettoon Spa Naturaan.

Spa Naturan joulusta:
Jouluvalaistukset ja joululaulut vallitsivat koko paikkaa. Aattoiltana oli pöydät koreana, notkuen herkkuja. Paikallisen jouluherkku perustuu mereneläviin, isoja ja pieniä rapuja, mustekalaa, ja monta sellaista, jota en tunnistanut.
Illalla joulupukki kävi jokaisessa autossa ja vaunussa tuoden lahjapaketin. Pääsin halaamaan joulupukkia :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!