perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukuu 2015 Peñíscola

Aioimme olla Camping Edenissä vain 4-7 päivää, mutta aloimmekin viihtyä.

Kävimme linnoituksella joulumarkkinoilla ja toisena päivänä kipusimme ylös saakka, tutkimaan mikä tuo linnoitus oikein on ja maisemia katselemaan. Tiketti ylös maksoi 5€/nenä, johon sisältyi myös alempana olevan puutarhan sisäänpääsy.



















Kiertelimme ja katselimme, linnoituksen tarinoita lukien. Mielenkiintoinen paikka, joka päästi mielikuvituksen laukkaamaan menneisiin aikoihin, ritareihin ja jännittäviin historian tapahtumiin.

Puutarhassa meillä kävi Tuuri isolla T:llä. Satuimme paikalle varttia ennen kuin alkoi lintujen lentonäytös. Ensiajatus kahlituista linnuista hälveni nopeasti, kun luin heidän kylttinsä: haavoittuneiden, loukkaantuneiden ja sairastuneiden lintujen pelastuskeskus, joka auttaa niitä pääsemään takaisin siivilleen.

Ja linnut totta tosiaan näyttivät rakastavan kouluttajiaan, jopa niin, etteivät olisi halunneet lentää pois...
Lentelivät siinä päidemme yläpuolella odottaen hoitajan lupaa laskeutua taas kädelle.

Ne päästettiin linnoitukselta lentoon ja ne saivat herkkuja, kun palasivat. Kouluttajamies kertoili niiden kohtalosta, mitä niille on sattunut ja millaisia luonteita ne olivat, sekä yleisesti lintujen onnesta ja ongelmista. Ainut vain, että hommahan meni täysin espanjan kielellä ja meikäläisten kielitaito on ontuvaa.

Koska esitys oli mielenkiintoinen ja sykähdyttävä, kysyimme milloin voimme nähdä heidät uudelleen. Maaliskuun 12. päivä.... No, silloin taidamme olla jo kotiSuomessa. Eli jäämme toivomaan, että ensi talvena pääsemme takaisin tänne ja näemme nuo linnut taas.

Olin aiemmin katsellut "sillä silmällä" nahkaista vyölaukkua joulumarkkinoilla, mutta nyt huomasin samanlaiset lintujen kanssa työskentevien ihmisten lantiolla. Siispä päätin ostaa kauempaa kojusta sen haluamani vyölaukun muistoksi linnuista. Selitys se on sekin laukkuaddiktille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!