keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Vielä matkalla

Havaintoja tähän astisesta reissusta:
Varasimme Finnlinesille koiranmentävän paremman hytin, ruokapaketit ja vielä ylimääräisen yön su-ma väliseksi yöksi. Hytti oli hyvä, ikkunat menosuuntaan ja sivulle. 
Koira oli pissimättä ja kakkimatta koko liikkeelläolon ajan, mikä oli huolestuttavaa. Mutta vihdoin sitten sekin hoitui.
Ruoka oli hyvää, vain sunnuntaiaamun syömisestä ei meinannut tulla mitään, kun laiva keinui huonossa kelissä tuulessa ja lumisateessa niin, että olin lievästi pahoinvoiva.
Aamuinen lähtö oli helppo ja sujuva.

Siiten loppui sujuvuus. Tietöitä, kylmyyttä ja lopuksi lumipyryalue jossain ennen Luxemburgia. Leveät kesärenkaat ei aivan toimi siinä lystissä, joten kyselimme yösijaa. 20 minuuttia eteenpäin ja löydätte "Pension". Kiva, sinne siis.

Majatalo oli herttainen saksalaispytinki Hubertus Pensionat & restaurang jossakin, rekkaparkki vierellä. Olutta ja metsästäjänleikettä ja kokonaisena paistettu kala iltapalaksi ja väsyneenä huoneeseen. Vain kun kello oli vasta hippasen yli seitsemän, niin aivan unten maille ei voinut. Vähän nettiä ja iltamyssyksi käytiin vielä kaffella ja konjakilla. Kahdeksan jälkeen ei enää silmät avoinna pysyneet ja kaivauduimme superpaksujen peittojen alle kuorsaamaan. 


Aamu valkeni hiukan selkeämpänä, joten tukevan aamiaisen jäljiltä matkaan taas. Tietöitä, mutkia, Luxemburgin läpiajoa, vesisadetta, tylsää, raskasta ja päätös jäädä Lyoniin Ranskaan.
Minä en ole tykännyt kyseisestä paikasta vielä koskaan, eikä tämä kerta tehnyt poikkeusta.

Ibis hotelli täynnä. Novotel (tai sinnepäin) täynnä. Montakos hotellia tällä alueella on, kysyi isäntä respalta ja vastaus: 3. Seuraava oli F1-ketjun hotelli, josta otettiin huone ajattelematta nokkaa pidemmälle (44€). Huoneeseen ja voipaska! Mikä läävä. Haisi pahalle (kuselle ja vanhalle röökille), oli likainen, rikkinäisiä asioita, kylmä kuin jääkaappi, kaikki epämääräiset äänet kuului läpi, turvattoman oloinen ja Ronjakoira aivan hermostunut. EIEIEIEI! 

Pieni kävely alueella selvitti, että oli vielä Ibis budget, siis neljäs majapaikka. Sieltä huone, kiitos. F1:stä ei saanut rahoja takaisin, kun ovikoodi oli käytetty eli huone käytetty,  mutta se oli pikkuraha verrattuna siihen, ettei olis nukkunut kunnolla tai että autolle/matkatavaroille olisi sattunut jotain.

Aamulla alkoi sataa. LUNTA. Lyonissa ja siitä 100km alaspäin. Järkyttävää ajoa, silmät ja persus aivan loppu jo kättelyssä. Kuitenkin nähtyämme vilauksen Välimerestä alkoi kelikin olemaan jo mukava, aurinkoinen, lämpenevä.



Ibis budget Narbonnessa levähdyksen paikaksi, lähiravintolasta ribsit ja kanahampurilaisateria, pikku päiväunet ja nyt kohta oikeille unille, jotta huomenna ajetaan talvikotiin asti, Peñíscolaan, josta kaveri käytti ylihauskaa nimitystä: Pepsipippeli 😂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!