torstai 7. tammikuuta 2016

Loppiaismessu

Lähdin linnakkeelle loppiaismessuun, katoliseen sellaiseen. Olen aikanaan ollut Senegalissa jouluyön messussa, joka oli Kokemus. Tämä ei kyllä vastannut sitä mielikuvaa.

Pappi (tai miksi niitä täällä kutsutaan, isä kai) oli mahtipontinen, hauskakin yleisön naurahduksista päätellen.

Kirkko oli mun makuun liian uusittu ja patsaat jotenkin muovisen oloisia. Eihän ne tietty muovia ole, mutta jotenkin se siloiteltu ja muovattu, maalattu ja ehkä stailattu juttu sai semmoisen olon.
Lisäksi niitä oli joka syvennyksessä, oli Jeesus kuolleena lasilaatikossa kuin siitä sadusta, jossa prinssi tulee ja suutelee ja Maria pitämässä sylissään kuollutta Jeesusta... ja monen monituista muuta.

Ei ihmeellistä, ei mitään hohtoa. Kuitenkin tein itselleni lupauksen mennä johonkin taidenäyttelyyn, musiikkiesitykseen tai museoon viikottain.
Tämä oli siis ensimmäinen kulttuurimeno tänä vuonna :)

....lisäys edelliseen:
"Tulkaa kattoo ku vedetään kuusta" ja me kysymysmerkkeinä. Kylällä siis oikeesti oli iso juttu, kun hevoset ja soittokunnat ja lapset ja... vetivät jotain puskaa ympäri kylää ja poliisit teki tietä.
Ei ymmärrys riittänyt, että miks, mutta oltiin kylällä kuitenkin ja kaikki oikeat juhlijat oli niin hienoina. Pari kuvaa muistona, vaikken tiedäkään mistä :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hauskaa kuulla sinun kommenttisi, kiitos siitä!